Πολιτική

Live η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ιστορικό Γιουβάλ Νώε Χαράρι | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σήμερα το πρωί συζήτηση με τον ιστορικό και συγγραφέα Γιουβάλ Νώε Χαράρι, για τη Νέα (Αντι) Kανονικότητα που αποτελεί το κύριο θέμα του φετινού forum, στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum 2020.

Τον συντονισμό της συζήτησης έχει αναλάβει η υπεύθυνη οικονομικών ειδήσεων της εφημερίδας «New York Times» στην Ευρώπη, Λιζ Άλντερμαν.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο φιλόσοφος Χαράρι θα αναπτύξει τις ιδέες του για την ανάγκη την επανα-επινόησης της δημοκρατίας, προκειμένου το πολίτευμα να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και τις επιθέσεις που αντιμετωπίζει σήμερα σε όλο τον κόσμο, ειδικά από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία της Covid-19.

Τον περασμένο Απρίλιο ο ισραηλινός στοχαστής είχε πλέξει το εγκώμιο της Ελλάδας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την πανδημία του κορωνοϊού.

Η φετινή εκδήλωση του Athens Democracy Forum οργανώνεται από το Democracy and Culture Foundation σε συνεργασία με τους New York Times, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε συνεργασία με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία (United National Democracy Fund), το Kofi Annan Foundation, τον Δήμο Αθηναίων και την «Καθημερινή». Η ψηφιακή εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Απαραίτητη η προεγγραφή στο athensdemocracyforum.com

Πηγή