Υγεία

Λύση στα προβλήματα του νοσοκομείου Νίκαιας υπόσχεται η διοίκηση


Της Ανθή Αγγελοπούλου

Τη σοβαρή υποστελέχωση του νοσοκομείου τους καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στου νοσοκομείου Νίκαιας ενώ, η παραίτηση του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, δεν έγινε δεκτή από το υπουργείο σύμφωνα με τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Για την παραίτηση του διευθυντή είχε ενημερώσει με ανάρτησή του, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Παναγιώτης Παπανικολάου, τονίζοντας ότι η Γενική Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου της Νίκαιας «δηλώνει πως με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κ.λπ. το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID19».

Σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι ενημερώνουν ότι θα λάβουν μέρος στην απεργία της ΟΕΝΓΕ στις 24/9/2020 και στην συγκέντρωση στις 12 στο υπουργείο Υγείας και όσοι εφημερεύουν θα βγουν την ίδια ώρα στο προαύλιο του νοσοκομείου προκειμένου να ακουστεί δυνατά η φωνή των νοσοκομειακών γιατρών. Απαιτούν τις υλικές προϋποθέσεις για να δώσουν τη μάχη που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι αυτής της χώρας για να επιβιώσουν!

  • Οι γιατροί απαιτούν άμεσα οργάνωση ασφαλών συνθηκών νοσηλείας για όλους τους ασθενείς,

  • τον πολλαπλασιασμό των νοσοκομειακών κλινών και των κλινών ΜΕΘ

  • προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με ταχείες διαδικασίες, τόσων όσων χρειάζονται οι ασθενείς και το ΕΣΥ

  • να σταματήσει η Κυβέρνηση να φτιάχνει κλίνες και θέσεις νοσηλείας  στα χαρτιά, αλλά να φτιάξει τώρα νέους χώρους καλά εξοπλισμένους, ώστε να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα

  • να νοσηλεύουν 30 βεβαιωμένα κρούσματα Covid, όταν από τις τραγικά ελλιπείς κτιριακές υποδομές και το εξαιρετικά ελλιπές προσωπικό του νοσοκομείου έχουν εξοικονομηθεί μόνο 12 κλίνες, με αγώνα και ταλαιπωρία όλων των τμημάτων.

Ωστόσο, η διοίκηση του νοσοκομείου απαντά σε αυτήν με άλλη ανακοίνωση λέγοντας, ότι στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας Υγείας όπως και των αυξημένων αναγκών νοσηλείας λόγω της πανδημίας COVID-19, προχώρησε σε αύξηση των κλινών που νοσηλεύουν θετικά κρούσματα. Συγκεκριμένα από 30 κλίνες (12 θετικών και 18 υπόπτων που διέθετε το νοσοκομείο μας μέχρι το Σάββατο 19/9/2020) σε 40 κλίνες (30 θετικών και 10 υπόπτων) προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες νοσηλείας του λεκανοπεδίου.

Επίσης, αναφέρει ότι, η κλινική ασθενών COVID-19 θα ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, όπως είχε προγραμματιστεί, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος αλλά και της καλύτερης περίθαλψης των ασθενών.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή Αναστάσιο Μύτογλου, το νοσοκομείο της Νίκαιας θα εξακολουθήσει να δέχεται και να νοσηλεύει ασθενείς COVID-19 ως οφείλει, στο πλαίσιο των αποφάσεων που ορίζουν τα νοσοκομεία αναφοράς στη χώρα. Ενώ, και αυτός επισημαίνει ότι η παραίτηση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας δεν έγινε αποδεκτή και θα συνεχίσει να προΐσταται του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου μας.

Πηγή