Πολιτική

Μ. Βαρβιτσιώτης: Το μόνο που συζητάμε με την Τουρκία είναι η χάραξη των θαλασσίων ζωνών | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Την εκτίμηση ότι δεν πρέπει να περιμένουμε «κάτι φοβερό» από τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, εξέφρασε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «το μεγάλο ζητούμενο είναι το κλίμα που μας οδήγησε στις διερευνητικές να είναι ένα κλίμα που θα διατηρηθεί, να μην υπάρχει δηλαδή από την πλευρά της Τουρκίας μία διαρκής απειλή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της ατζέντας των ελληνοτουρκικών επαφών πέραν του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών, απέκλεισε κάτι τέτοιο κατηγορηματικά, τονίζοντας: «Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. To μόνο που συζητάμε με την Τουρκία είναι η χάραξη των θαλασσίων ζωνών».

Βαρβιτσιώτης: Υπάρχουν αρκετοί αρνητικοί δείκτες για την Τουρκία

Σχετικά με την επίσκεψη Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες, ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι η Τουρκία τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχει ξεκινήσει «εκστρατεία γοητείας». Κι αυτό, όπως εξήγησε, οφείλεται στις αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της έκθεσης που θα παρουσιαστεί από την Επιτροπή και τον κ. Μπορέλ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου, τη στιγμή – όπως είπε – που υπάρχουν αρνητικοί δείκτες για την Τουρκία στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, της καλής γειτονίας, της ελεύθερης οικονομίας και της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Πηγή