Πολιτική

Μάκης Βορίδης: Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα βασανισμού ζώων | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου αναφορικά με τον βασανισμό ζώων αποφάσισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό του μαχαιρώματος σκύλου από καθηγητή στη Νίκαια και μετά τα αυξανόμενα κρούσματα κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα, το αδίκημα βασανισμού ζώων μετατρέπεται σε κακούργημα.

Πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τον βασανισμό ζώων

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργού έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, τα «περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνομούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων», αναφέρει το υπουργείο σε δελτίο Τύπου.

Πηγή