Πολιτική

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: «Θα αξιολογήσουμε τα μέτρα την επόμενη εβδομάδα» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον κορωνοϊό, τονίζοντας ότι «θα αξιολογήσουμε τα μέτρα την επόμενη εβδομάδα».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, ενώ επισήμανε ότι είμαστε μπροστά σε αυτό που αποκαλούμε δεύτερο κύμα.

«Υπάρχουν άλλες χώρες που έχουν αριθμούς χειρότερους από τους δικούς μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε. Η Αττική έχει ακόμα υψηλά νούμερα. Θα αξιολογήσουμε τα μέτρα την επόμενη εβδομάδα. Πρέπει να φοράμε υποχρεωτικά μάσκα εκεί που δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για πρόσθετα μέτρα. Εφιστώ την προσοχή σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Θα είμαστε πολύ αυστηροί στις προϋποθέσεις που έχουμε βάλει, με πρώτο στόχο να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, με αφορμή τα μαζικά κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κονσερβοποιία στην Πέλλα.

«Υπάρχει η έννοια της ευθύνης της προσωπικής αλλά και της επαγγελματικής. Θα είμαστε πολύ αυστηροί», επανέλαβε, και τόνισε ότι «κάποιοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους γιατί κάποιοι φέρθηκαν ανεύθυνα».

Ακούστε 18:01 όσα είπε ο Πρωθυπουργός για τον κορωνοϊό

Μητσοτάκης: Αφιερώσαμε τρεις ώρες για τον κορωνοϊό

«Σήμερα αφιερώσαμε 3 ώρες για τον ζήτημα του κορωνοϊού. Υπάρχει ανησυχία. Η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από άλλες χώρες. Υπάρχει εντονότατη ανησυχία από όλους, πώς θα κρατήσουμε ανοικτές τις οικονομίες μας περιορίζοντας τον ιό και πώς θα έχουμε καλύτερη συνεργασία», είπε ο πρωθυπουργός.

Και ο Κυρ. Μητσοτάκης συνέχισε: «Ένα ζήτημα είναι τα εμβόλια, όπου η ΕΕ έχει κάνει πολύ σημαντική πρόοδο. Υπάρχουν και άλλοι τομείς στους οποίους μπορούμε να πετύχουμε καλύτερο πλαίσιο συνεργασίας. Ένας από αυτούς αφορά τα ταξίδια εντός ΕΕ. Και βέβαια έχουμε στη διάθεσή μας ένα καινούργιο εργαλείο και δεν είναι άλλο από τα αξιόπιστα rapid τεστ. Είναι πρόσθετο όπλο στη φαρέτρα μας. Να το χρησιμοποιήσουμε για να διευκολύνουμε τα ταξίδια».

Πηγή