Πολιτική

Μητσοτάκης σε Φίλη: «Δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκες επειδή είπα ότι ανήκεις στις ευπαθείς ομάδες» -Οι εξηγήσεις του πρωθυπουργού | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


«Κύριε Φίλη, ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες, να φοράτε μάσκα», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε στο γραφείο του τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του είπε: «Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκες, δεν είχα πρόθεση να σε προσβάλω».

«Δεν αφορά εμένα, αλλά εκατομμύρια ανθρώπους», απάντησε ο κ. Φίλης, με τους παρευρισκόμενους να επιβεβαιώνουν πως ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού φάνηκε ότι δεν υπήρξε κάποια παρεξήγηση, ακολούθησε διάλογος των δύο για θέματα ευπαθών ομάδων και ατόμων με αναπηρία.

Φίλης: «Ατυχής η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού στην Βουλή»

Ο Νίκος Φίλης, λίγο αργότερα εξέδωσε ανακοίνωσή χαρακτηρίζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού «ατυχή».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε ‘ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω’, υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει, όχι εμένα προσωπικά, αλλά κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις».

Πηγή