Πολιτική

ΝΔ: Η αλήθεια για το λουκέτο της Pitsos στην Ελλάδα -Αντί να απολογηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κουνάει το δάχτυλο | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Απάντηση στην κριτική ΣΥΡΙΖΑ για το λουκέτο στο εργοστάσιο της Pitsos δίνουν κυβερνητικές πηγές, που υπενθυμίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση πως η απόφαση της επιχείρησης είχε ληφθεί επί των ημερών τους στη διακυβέρνηση της χώρας.

Όπως λένε από την κυβέρνηση, από εχθές οπότε και έγινε γνωστή η επιστολή της ΠΟΕΜ στον Πρωθυπουργό σχετικά με το κλείσιμο του εργοστασίου της BSH/Pitsos στην Ελλάδα, ξεκίνησε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και των φιλικών τους ΜΜΕ ένας πόλεμος λάσπης και μαύρης προπαγάνδας ενάντια στην Κυβέρνηση.

«Είτε οι ίδιοι οι επιτελείς της Κουμουνδούρου έχουν πολύ κοντή μνήμη, είτε πιστεύουν πως οι εναπομείναντες υποστηρικτές τους έχουν πολύ κοντή μνήμη» σχολιάζουν στη Νέα Δημοκρατία και σημειώνουν πως η απόφαση του ομίλου να μεταφερθεί εκτός Ελλάδας είναι δεδηλωμένη ήδη από το 2017 και ειλημμένη ουσιαστικά πολύ νωρίτερα, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Τσίπρας.

Τι υποστηρίζουν στην κυβέρνηση για την υπόθεση Pitsos

Η
αντίστροφη μέτρηση για την Pitsos ξεκίνησε
το 2011, λένε στην κυβέρνηση,
όταν ο τότε δήμαρχος
Ελευσίνας, προερχόμενος από τον Σύριζα,
κατάφερε να μπλοκάρει μέσω του δημοτικού
συμβουλίου την ανέγερση του εργοστασίου
σε έκταση που είχε αγοράσει από το 2009 η
εταιρία. Σημειώνουν δε
πως ήταν τότε που
η Pitsos ξεκίνησε την σταδιακή μεταφορά
των παραγωγικών δραστηριοτήτων της σε
Τουρκία και Πολωνία.

Επιπλέον, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν πως ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε λάβει δύο φορές επιστολή από τους εργαζομένους του εργοστασίου της Pitsos, στις οποίες τον ενημέρωναν αναλυτικά για τις αποφάσεις του ομίλου, χωρίς ποτέ να απαντήσει.

Η τότε Κυβέρνηση αδράνησε και αδιαφόρησε ακόμη και την ύστατη στιγμή και ως εκ τούτου η κατάσταση κατέστη μη αναστρέψιμη πολύ πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, λένε από την κυβέρνηση.

Επιπλέον, από την κυβέρνηση θυμίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση πως ήταν ο τότε υπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης που είχε δηλώσει ότι «το κλείσιμο της Pitsos δεν δείχνει κενό εμπιστοσύνης στην Ελλάδα αλλά αποτελεί μέρος αναδιάρθρωσης της πολυεθνικής που το ελέγχει».

«Αντί
να απολογηθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ κουνάει το
δάχτυλο»

Αντί
να απολογηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις διαχρονικές
του ευθύνες ως σταθερός πολέμιος κάθε
επένδυσης, αντί να απολογηθεί στους
εργαζόμενους της εταιρίας για τις θέσεις
εργασίας των οποίων νοιαζόταν τόσο πολύ
που δεν δέησε καν να τους απαντήσει,
έχει το θράσος να κουνάει το δάχτυλο
μέσω fake news, επιχειρώντας να συνδέσει
την απόφαση του 2017 για αποχώρηση της
Pitsos και την παγκόσμια ύφεση του 2020 με
την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που
αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των αγορών
και των επενδυτών στη χώρα μας, λένε
στην κυβέρνηση.

Από την κυβέρνηση σημειώνουν πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν viral τα προηγούμενα χρόνια αδυνατώντας να κατονομάσουν μια επένδυση που έφεραν επί των ημερών τους.

«Αντίθετα, μέσα σε ένα έτος και σε συνθήκες παγκόσμιας ύφεσης η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεμπλόκαρε όλες τις πολύ μεγάλες επενδύσεις, ξεκίνησε τα έργα στο Ελληνικό, ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό για το Καζίνο, έφερε νέες επενδύσεις από κολοσσούς όπως η Microsoft, η Pfizer, η Cisco, η TeamViewer και πολλές άλλες, προσέλκυσε δεκάδες εμβληματικές επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον τουρισμό, ενώ προχώρησε δυναμικά τόσο στο κομμάτι της αναγέννησης της αμυντικής μας βιομηχανίας όσο και σε αυτό των υποδομών» σχολιάζουν για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή