Πολιτική

ΝΔ και Πέτσας διαψεύδουν τον Τσίπρα για το σπίτι του πρωθυπουργού στον Λυκαβηττό: «Είναι ιδιόκτητο από το 1997 και δηλωμένο στο “πόθεν έσχες”» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ιδιόκτητο και δηλωμένο από το 1997 είναι το σπίτι στον Λυκαβηττό στο οποίο διαμένει ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Απαντώντας στην επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με την οικία στον Λυκαβηττό, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «εθισμένο στο θράσος και στριμωγμένο από τις αποκαλύψεις» και σημειώνει:

ΝΔ: Εθισμένος στο θράσος ο Τσίπρας – Ιδιόκτητο από το 1997

«Είναι γνωστό από το Πόθεν Εσχες ότι η κατοικία του Πρωθυπουργού αποκτήθηκε το 1997, επτά χρόνια πριν μπει στην πολιτική. Και, βεβαίως, είναι δηλωμένο από την πρώτη στιγμή. Κύριε Τσίπρα, μην προσπαθείτε να φορτώσετε σε άλλους προβλήματα που προκαλείτε ο ίδιος στον εαυτό σας. Με την σημερινή απολογία σας αποδείξατε και πάλι ότι κατοικείτε στο σπίτι του ψέματος και παραθερίζετε στη βίλα της υποκρισίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές Τσίπρα ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για απόπειρα συμψηφισμού και επανέλαβε ότι το σπίτι που διαμένει ο Πρωθυπουργός στον Λυκαβηττό είναι ιδιόκτητο με όλα τα στοιχεία να είναι δηλωμένα στον «πόθεν έσχες» που έχει καταθέσει.

«Επί σειρά ετών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε φύλλο και φτερό τα στοιχεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν βρήκε τίποτα», τόνισε ο κ. Πέτσας

Τσίπρας: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης για το σπίτι στον Λυκαβηττό

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνέντευξης στον ANT1, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις αναφορικά με το σπίτι που διαμένει στον Λυκαβηττό υποστηρίζοντας ότι, παρά τα 32 ακίνητα που δηλώνει στο «πόθεν έσχες» ενοικιάζει τη συγκεκριμένη οικία. «Ο Μητσοτάκης θα δώσει απαντήσεις για τα 32 ακίνητα; Και το ενοίκιο που πληρώνει στην κατοικία που δηλώνει ότι διαμένει; Στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σκοινί. Θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το σπίτι που μένει στον Λυκαβηττό;» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή