Πολιτική

Νέο επεισόδιο στην κόντρα -Ο Πολάκης απαντά σε Τσακαλώτο: «Ομάδα χωρίς αρχηγό είναι μηδέν» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Τελειωμό δεν έχει η κόντρα Πολάκη – Τσακαλώτου, καθώς ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε να απαντήσει στην κυριακάτικη συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών στο «Βήμα».

Ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, σχολίασε τη συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου και ειδικά την άποψή του ότι «τα αρχηγικά κόμματα ανήκουν στα αζήτητα της Ιστορίας», με αναφορές στην ιατρική του εμπειρία, υποστηρίζοντας ότι ο αρχηγός είναι πάντα απαραίτητος, καθώς είναι αυτός που λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις, καταλήγοντας: «Ομάδα χωρίς αρχηγό είναι επίσης μηδέν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Όταν ήμουνα διευθυντής στη ΜΕΘ,που είναι το “προκεχωρημένο φυλάκιο” της εφαρμοσμένης βαρειας  κλινικής ιατρικής η οποία απαιτεί βαθειά γνώση και συλλογική λειτουργία ΟΛΗΣ της ομάδας ,απο τους γιατρούς ,τους νοσηλευτές ,τους φυσιοθεραπευτές ,το βοηθητικό προσωπικό κλπ κλπ ,υπήρχαν ΠΟΛΛΕΣ στιγμές που σε κάποια πολύ σοβαρά περιστατικά

-είτε έπρεπε να ληφθεί πολύ γρήγορα κάποια απόφαση δύσκολης παρέμβασης  κρίσιμης για τη ζωή του ασθενή  

-είτε κάποιος έπρεπε ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ποια στρατηγική θεραπείας  θα ακολουθούνταν στον ασθενή καθώς υπήρχαν διαφορετικές (επιστημονικά στοιχειοθετημένες) απόψεις ανάμεσα στα μέλη της ομάδας 

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΠΟΙΟΣ ειναι ο αρχηγός…..στην προκειμένη περίπτωση ο διευθυντής της ΜΕΘ .Αν δεν το κάνει ,τότε δεν μπορεί να είναι επι της ουσίας διευθυντής γιατί δεν θα σωθεί τελικά ο ασθενής.Γι αυτό κατέληξα και στο συμπέρασμα που το έχω πει πολλές φορές: Αρχηγός χωρίς ομάδα είναι μηδέν ,αλλά και ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗΓΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΔΕΝ !!!!», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Πολάκης. 

Όταν ήμουνα διευθυντης στη Μεθ ,που είναι το «προκεχωρημένο φυλάκιο» της εφαρμοσμένης βαρειας κλινικής Ιατρικης η οποία…

Публикувахте от Παυλος Πολακης в Неделя, 4 октомври 2020 г.

Τι είχε υποστηρίξει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Σημειώνεται ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε, σε συνέντευξή του, ότι η προσωπολατρία δεν βρίσκει γόνιμο έδαφος στην Αριστερά. «Τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να πείσουν τον Αλέξη να συμπεριφέρεται σαν τους άλλους. Αγνοούν ότι στις αποσκευές της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς υπάρχει έντονη κριτική στην προσωπολατρία και κυρίως τις συνέπειες της. Δεν θυμούνται ότι το έργο το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν και ότι στο χώρο μας η προσωπολατρία δεν βρίσκει γόνιμο έδαφος. Φυσικά δεν υποτιμώ τη συμβολή των προσωπικοτήτων -για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά στον Αλέξη την έννοια της κυβερνώσας Αριστεράς. Σε κάθε περίπτωση όμως το αρχηγικό κόμμα, που άλλωστε δεν είναι και στις προθέσεις του Αλέξη, είναι στα αζήτητα της Ιστορίας».

Υπενθυμίζεται ότι από τον Αύγουστο ο Παύλος Πολάκης έχει ανοίξει δημοσίως μια άτυπη κόντρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τόσο για την οικονομική πολιτική που εφάρμοσε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης, όσο και για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Τελευταίο επεισόδιο η διαφωνία αναφορικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αποκαλεί απατεώνα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη διαμάχη μπήκε και η αδελφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Ζανέτ, η οποία ζήτησε διαγραφές, ενώ η κόντρα έληξε μετά τις συστάσεις του Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. 

Πηγή