Πολιτική

Νίκος Φίλης: Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει ως πολιτικό φαινόμενο -Συμπεριφέρονται ως… απατημένες χήρες | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


«ΠΑΣΟΚ δεν υφίσταται. Εχει τελειώσει σαν πολιτικό φαινόμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι γέννημα μιας συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου», υποστήριξε ο Νίκος Φίλης.

Οπως είπε ο βουλευτής και πρώην υπουργός στο Radio North 98, ο ΣΥΡΙΖΑ «βεβαίως καταλαμβάνει έναν χώρο που εκτείνεται από τον χώρο της Αριστεράς και στον χώρο της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης. Αυτό είναι αλήθεια», αλλά πρόσθεσε ότι «σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις από το 2012 και μετά υπάρχει μια ισχυρή εντολή των προοδευτικών πολιτών να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να εκφράσει αυτόν τον χώρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάλιστα, σχολιάζοντας δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου για «γυρολόγους, παιδιά του κομματικού σωλήνα του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσουν την επαγγελματική διαδρομή τους ως πολιτικά στελέχη», ο Ν. Φίλης απάντησε πως «ο κ. Ευθυμίου και άλλοι συμπεριφέρονται σαν απατημένες χήρες».

Ο κ. Φίλης υπεραμύνθηκε των αλλαγών που αποφασίστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «αξιοποίηση νεότερων στελεχών και όχι περιθωριοποίηση παλαιότερων», ενώ επανέλαβε πως άλλο ο πρωθυπουργοκεντρικός τρόπος λειτουργίας μιας κυβέρνησης που πρέπει να υλοποιεί έργο και «άλλο η λειτουργία ενός κόμματος της αντιπολίτευσης, και δη της Αριστεράς, όπου ο αρχηγός πρέπει να είναι πρώτος μεταξύ ίσων».

Οσον αφορά στα σχολεία, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά «χωρίς καμία προετοιμασία, δίνοντας μόνο μια μάσκα», ενώ την κάλεσε «να χρησιμοποιήσει τα χρήματα από τα Ταμείο Ανάκαμψης για την Παιδεία, για την ενίσχυση της σχολικής στέγης και την πρόσληψη εκπαιδευτικών».

Πηγή