Πολιτική

Νίκος Φίλης: «Υπουλη προπαγάνδα ακροδεξιάς κοπής» η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Απάντηση στον πρωθυπουργό και στην τοποθέτησή του κατά την τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις δίνει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

O Νίκος Φίλης έκανε μάλιστα λόγο για «αθλιότητα», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «γυρνά το ρολόι της Ιστορίας στον διχασμό για να παραπλανήσει την κοινωνία και να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την οικονομική και υγειονομική διαχείριση της πανδημίας. Η ”νέα Νέα Δημοκρατία” φαίνεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει παρά ως παράταξη του παρελθόντος και του εμφύλιου διχασμού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Ο Νίκος Φίλης καταδίκασε τη διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Η ανακοίνωση ξεκινά με την καταδίκη της διαπόμπευσης του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Την πρόσφατη αθλιότητα των αυτοαποκαλούμενων αναρχικών με τη διαπόμπευση του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου αξιοποιεί η κυβέρνηση για να φωνάξει πιο δυνατά “νόμος και τάξη” στα πανεπιστήμια! Ψευδώς, βέβαια! Είχε καταργήσει πριν 15 μήνες το άσυλο ακριβώς με την ίδια επιχειρηματολογία, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι σε λίγες βδομάδες “θα έβγαζε τις κουκούλες” των παραβατών.

Ακόμα χειρότερα, λέει η ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι ”μετά την τιμωρία της Χρυσής Αυγής, έχει έρθει και η ώρα να αντιμετωπίσουμε την άλλη όψη του παρακράτους και του ιδιότυπου φασισμού, που αυτή τη φορά φοράει αριστερό προσωπείο”».

Νίκος Φίλης: «Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για ”προσωπεία” για να επιτεθεί στην Αριστερά»

Ακολούθως, κάνει λόγο για «αθλιότητα» και προσθέτει: «Μιλάει για “προσωπείο“, για να επιτεθεί στην Αριστερά. Μέσα από την ύπουλη προπαγάνδα, ακροδεξιάς κοπής, για τους “δύο φασισμούς”, ουσιαστικά επιχειρεί να αθωώσει πολιτικά τη Χρυσή Αυγή, συμψηφίζοντας τη δράση της με τις ενέργειες αυτόκλητων “τιμωρών”. Τώρα αντιλαμβανόμαστε όλοι γιατί η κυβέρνηση, με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού, από ό,τι φαίνεται, διέλυσε την αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο.

Αν κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν πίσω στην εποχή του εμφυλίου πολέμου, επιτιθέμενοι με βαναυσότητα στην ιστορική μνήμη και τη δημοκρατική συνείδηση του λαού μας, θα πάρουν την απάντησή τους όχι μόνο από την Αριστερά, αλλά από το σύνολο της κοινωνίας, από κάθε ορθολογικά σκεπτόμενο δημοκράτη πολίτη».

Πηγή