Επιλογές Ελλάδα

Ο 23ος νεκρός από κορονοϊό στην Ελλάδα – Ήταν 46 ετών

Στους 23 ανέρχονται οι νεκροί στη χώρα μας από τον κορονοϊό.

Όπως έγινε γνωστό, ο τελευταίος ασθενής που έχασε τη ζωή του από τον ιό, ήταν στρατιωτικός 46 ετών με καταγωγή από την Ξάνθη.

Ο 46χρονος ανθυπασπιστής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μέχρι την Τετάρτη, τα νέα κρούσματα ανέρχονταν σε 78 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται σε 821. Διασωληνωμένοι, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, ήταν 53 ασθενείς από τους 134 άνθρωπους που ανακοινώθηκε πως νοσηλεύονται, ενώ 36 πήραν εξιτήριο.

Μέση ηλικία όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι τα 67 έτη, σημείωσε ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας ότι δεν αυξήθηκαν ραγδαία ούτε αυτό το 24ωρο τα νεά κρούσματα, ενώ η πλειοψηφία όσων είναι στις ΜΕΘ έχουν υποκείμενα νοσήματα. «Ο κορονοϊός δεν σέβεται καμία ηλικία» επανέλαβε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ζητώντας να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα όταν ερχόμαστε σε επαφή με κάποιον άρρωστο και έδωσε βασικές οδηγίες για όταν μένουμε στο σπίτι με κάποιον άνθρωπο που έχει τον ιο. «Όλα τα μέλη είναι στενές επαφές και πρέπει να μένουν σπίτι για 14 μέρες», είπε.