Πολιτική

Ο Αλέξης Τσίπρας για τον θάνατο του Βασίλη Πάικου -«Είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Βασίλη Πάικου εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Τwitter.

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Βασίλη Πάικο. Τον εξαίρετο δημοσιογράφο με τη δυσεύρετη ευρυμάθεια. Τον σύντροφο και αγωνιστή της Αριστεράς από τα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα. Τον δάσκαλο εκατοντάδων παιδιών που δίπλα του έγιναν δημοσιογράφοι. Τον ακέραιο και ευγενή άνθρωπο.

Στον μισό αιώνα προσφοράς του στη δημοσιογραφία και την Αριστερά πορεύτηκε πάντοτε με βάση τις αξίες του και το σπάνιο ήθος του. Γι’ αυτό και είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους».

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στα social media, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι γνώριζε τον Βασίλη Πάικο προσωπικά και πως, αν και διαφωνούσε πολιτικά μαζί του, εκτιμούσε το ήθος, τη μετριοπάθεια και την ευγένειά του. Εξέφρασε δε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του για τον θάνατό του.

Πηγή