Πολιτική

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει: «Λεφτά υπάρχουν, το πρόβλημα είναι πού πάνε, κ. Μητσοτάκη» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Στη γνωστή -και μη εξαιρετέα- φράση του «λεφτά υπάρχουν» επανήλθε, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας την κρίσιμη περίοδο του πρώτου μνημονίου, επανέλαβε τη γνωστή του φράση «λεφτά υπάρχουν», σημειώνοντας, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη: «Το πρόβλημα είναι αλλού, πού τα πάτε;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε δικαιωμένος αναφορικά με αυτά που έλεγε την περίοδο 2009-2010 για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Αν τα υιοθετούσαν τότε, η Ευρώπη, η Ελλάδα και άλλες χώρες θα αντιμετώπιζαν τα προβλήματα με λιγότερο πόνο αλλά και ουσιαστικότερες αλλαγές. Ποιος μας άκουγε τότε; Σήμερα η Ευρώπη μιλά για τη μετάβαση σε ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο».

«Ακόμα και σήμερα υποστηρίζεται ότι ο Γεωργίου διαστρέβλωσε τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2009»

Ο κ. Παπανδρέου έκλεισε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην ΕΛΣΤΑΤ και τον κ. Γεωργίου, λέγοντας: «Ακόμα και σήμερα υποστηρίζεται ότι ο Γεωργίου, της ΕΛΣΤΑΤ, διαστρέβλωσε τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2009. Όταν εσείς αγνοείτε την επιστημονική τεκμηρίωση, την οποία όμως θέλετε να επικαλείστε;

Όταν με τα δικά του στοιχεία κατάφεραν να φύγει ο αστερίσκος των greek statistics στην Eurostat. Όταν και σήμερα, που θα ψηφίσετε τον προϋπολογισμό της ΝΔ, αυτός θα βασίζεται στα στοιχεία αυτού του ανθρώπου που κυνηγήθηκε όσο κανείς άλλος, απλά γιατί έκανε άξια τη δουλειά του, αποκαλύπτοντας απλές αλήθειες».

Πηγή