Πολιτική

Ο Γιώργος Τσίπρας λέει «μπράβο στην Αυγή» για το πρωτοσέλιδο που προκάλεσε αντιδράσεις | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


«Μπράβο στην Αυγή» για το σημερινό της πρωτοσέλιδο που σφοδρές αντιδράσεις, έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, με ανάρτησή του στο twitter.

«Επειδή το θράσος… επειδή οι αλλεπάλληλες, οργανωμένες, άθλιες απόπειρες να γυρίσει η ατζέντα… ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ… Μπράβο στην Αυγή!», έγραψε ο Γιώργος Τσίπρας στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό.

Το πρωτοσέλιδο εικονίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά, με φόντο τον αγκυλωτό σταυρό και τίτλο «Δεν είναι αθώοι». Το προκλητικό και ανιστόρητο πρωτοσέλιδο επιχειρεί να ταυτίσει τους δύο πρωθυπουργούς με το ακροδεξιό κόμμα, ενώ η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση και η ηγεσία της φυλακίστηκε επί κυβερνήσεων ΝΔ.

Τιτλοφορείται μάλιστα με το συλλογικό σύνθημα «Δεν είναι αθώοι» που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των καταδικασμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και αγκαλιάστηκε από όλον τον δημοκρατικό κόσμο, πέραν των κομμάτων.

Κάτω από τον τίτλο της Αυγής της Κυριακής αναφέρονται τα εξής: «Πώς η ΝΔ του Σαμαρά και του Μητσοτάκη συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή και ξέπλυνε την εγκληματική συμμορία. Οι πλατείες ήταν γεμάτες και δεν είχαν χρυσαυγίτες».

Πηγή