Πολιτική

Ο Μητσοτάκης θα συζητήσει την Παρασκευή με τον Γιουβάλ–Νώε Χαράρι για τη νέα (Αντι) Κανονικότητα | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Μια διαφορετική συζήτηση θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο φετινό Athens Democracy Forum (30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου), με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να συνομιλεί την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου (στις 11.35), με τον ισραηλινό ιστορικό, καθηγητή και φιλόσοφο, Γιουβάλ–Νώε Χαράρι, για τη Νέα (Αντι) Kανονικότητα που αποτελεί το κύριο θέμα του φετινού forum.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο φιλόσοφος Χαράρι θα αναπτύξει τις ιδέες του για την ανάγκη την επανα-επινόησης της δημοκρατίας, προκειμένου το πολίτευμα να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και τις επιθέσεις που αντιμετωπίζει σήμερα σε όλο τον κόσμο, ειδικά από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία της Covid-19.

Τον περασμένο Απρίλιο ο ισραηλινός στοχαστής είχε πλέξει το εγκώμιο της Ελλάδας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την πανδημία του κορωνοϊού.

«Οι ΗΠΑ τα κάνουν χειρότερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα. Όχι μόνο αν το συγκρίνεις με την Κίνα, τη Νότιο Κορέα ή τη Νέα Ζηλανδία αλλά ακόμη και από την Ελλάδα. Η Ελλάδα κάνει μια καταπληκτική δουλειά στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ για το ποιος να ηγηθεί του κόσμου τώρα, στην εκπόνηση στρατηγικής εξόδου από την πανδημία, σίγουρα θα επέλεγα την Ελλάδα», είχε δηλώσει, μιλώντας στην εκπομπή του δημοσιογράφου James Corden.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον συγγραφέα Γιουβάλ Χαράρι για το βίντεο που ανέβασε εγκωμιάζοντας την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. «Εκ μέρους του ελληνικού λαού θα ήθελα να ευχαριστήσω τον @harari_yuval για τα ευγενικά του λόγια. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές όλοι θα έπρεπε να κάνουν θυσίες, αλλά είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι στον αγώνα κατά του COVID-19», έγραψε στον προσωπικό τoυ λογαριασμό στο twitter, σύμφωνα με ανεπίσημη μετάφραση ο πρωθυπουργός καθώς η ανάρτησή του είναι στα αγγλικά

Ανοικτή στο κοινό η συζήτηση της Παρασκευής

Η φετινή εκδήλωση του Athens Democracy Forum οργανώνεται από το Democracy and Culture Foundation σε συνεργασία με τους New York Times, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε συνεργασία με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία (United National Democracy Fund), το Kofi Annan Foundation, τον Δήμο Αθηναίων και την «Καθημερινή».

Η ψηφιακή εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Απαραίτητη η προεγγραφή στο athensdemocracyforum.com

Πηγή