Αγροτικά Νέα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ


Το αυστηρό πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανονισμών που διέπουν τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης καλείται να τηρήσει στο ακέραιο το ΥΠΑΑΤ προκειμένου να ενεργοποιήσει το «7χίλιαρο» τους επόμενους μήνες.

Βασική προϋπόθεση είναι η Ελλάδα να προχωρήσει σε τροποποίηση του Προγράμματός της, και να λάβει το πράσινο φως της Επιτροπής πριν προχωρήσει στην προκήρυξη του πολυαναμενόμενου κορωνομέτρου.

Πιο αναλυτικά, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα (Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου) σύσκεψη στην Πλατεία Βάθη – όπως είχε αποκαλύψει στο φύλλο που κυκλοφορεί η «ΥΧ» – παρουσία όλης της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ και των ανώτατων στελεχών του υπουργείου, με μοναδικό θέμα : το «7χίλιαρο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επί τάπητος τέθηκαν όλες οι επιλογές και τα προϊόντα που προγραμματίζει το ΥΠΑΑΤ να εντάξει στο μέτρο, ενώ αξιολογήθηκε η εμπειρία άλλων κρατών μελών.

Η συζήτηση ωστόσο επικεντρώθηκε στη διαδικασία που πρέπει να προηγηθεί, προκειμένου να προκηρυχθεί το μέτρο. Ο λόγος είναι ότι το εν λόγω μέτρο πρέπει να ενταχθεί στο ΠΑΑ 2014-20, και το ΥΠΑΑΤ θα πρέπει να προχωρήσει στην τροποποίησή του ώστε στη συνέχεια να ετοιμάσει το θεσμικό πλαίσιο, και την πρόσκληση του μέτρου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 

Πηγή