Πολιτική

Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news Κατρούγκαλου για την πορεία του εμβολιασμού | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Για fake news κατηγορεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλο το Παρατηρητήριο της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με δηλώσεις του για τον εμβολιασμό.

Όπως αναφέρει το παρατηρητήριο της ΝΔ, «ο κ. Κατρούγκαλος κατηγόρησε σήμερα στη Βουλή τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Σκέρτσο για fake news σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Πρόσφατα ο κ. Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ο άνθρωπος δηλαδή που μιλά για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη, έλεγε ότι η Ελλάδα είναι “5η στην κούρσα των εμβολιασμών”. Όταν έκανε αυτή τη δήλωση, 31 Ιανουαρίου, ήμασταν 16οι στην ΕΕ, κάτω από τον ευρωπαϊκό Μέσο Όρο».

Στην πραγματικότητα, ο κύριος Σκέρτσος με εκτενή δημόσια ανάρτησή του ανέφερε επί λέξει: «Ο ρυθμός εμβολιασμών υπερβαίνει πλέον κατά μέσο όρο (7ήμερος κυλιόμενος δείκτης) τις 15.500 ημερησίως και μας κατατάσσει στη 5η θέση μεταξύ των 27 της ΕΕ ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που εμβολιάζεται καθημερινά».

«Αυτό έγραψε ο κ. Σκέρτσος και επιβεβαιώνεται απολύτως από τα επίσημα στοιχεία, που προφανώς διαψεύδουν το αφήγημα του κ. Κατρούγκαλου. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτεται και το σχετικό διάγραμμα».

Πίνακας με κυλιόμενο επταήμερο μέσο όρο εμβολιασμών στις χώρες της Ευρώπης
Πίνακας με κυλιόμενο επταήμερο μέσο όρο εμβολιασμών στις χώρες της Ευρώπης

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Πηγή