Τεχνολογία

Parent Edition από τη Eurolife FFH και το CSIi


Πρεμιέρα έκανε την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, η Ψηφιακή Ακαδημία: Parent Edition, ένα δωρεάν online εκπαιδευτικό πρόγραμμα για γονείς και ενήλικες, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο και την προστασία των παιδιών από κυβερνοκινδύνους.

Το σχεδιασμό και το περιεχόμενό του έχει αναλάβει το Cyber Security International Institute, με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της.

Η Ψηφιακή Ακαδημία: Parent Edition απευθύνεται σε γονείς από κάθε σημείο της χώρας που θέλουν να μάθουν περισσότερα για το διαδίκτυο, ώστε να καθοδηγούν με μεγαλύτερη ασφάλεια τα παιδιά τους κατά τις online περιηγήσεις τους. Στόχος της συγκεκριμένης Ακαδημίας είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους γονείς σχετικά με τους online κινδύνους, τις διαδικτυακές απάτες, το cyber bullying, το digital parenting και το online phishing. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ουσιαστικές γνώσεις για το πώς θα βοηθήσουν τα παιδιά τους να αξιοποιήσουν τα οφέλη του διαδικτύου, αποφεύγοντας παγίδες και κινδύνους.

Τα μαθήματα διεξάγονται σε κύκλους, δύο φορές την εβδομάδα, για χρονική διάρκεια ενός μήνα, με εισηγητές τους καταρτισμένους επιστήμονες του Cyber Security International Institute, οι οποίοι θα εκπαιδεύουν τους συμμετέχοντες σε τεχνικά και ψυχολογικά θέματα που αφορούν τη διάδραση παιδιών και εφήβων με το διαδίκτυο. Η θεματολογία κάθε κύκλου θα καλύπτει τους εξής άξονες:

  • Ζητήματα τεχνικού χαρακτήρα, για όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς σχετικά με τις διαδικτυακές απάτες, τις ηλεκτρονικές εφαρμογές και την περιήγηση μέσω κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών.

  • Η επικοινωνία του ανηλίκου στο διαδίκτυο, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το online gaming. Η ενότητα αυτή θα εστιάσει ιδιαίτερα σε ζητήματα αποπλάνησης ανηλίκων, ηλεκτρονικού εκφοβισμού (bullying) και εθισμού στο διαδίκτυο.

  • Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, με συμβουλές προς τους γονείς για την αντιμετώπιση των διαδικτυακών κινδύνων.

Οι συμμετοχές για τον πρώτο κύκλο που ξεκινά έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της Ακαδημίας, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στους επόμενους κύκλους, μέσα από την ιστοσελίδα www.csii.gr.

 

 

Πηγή