Πολιτική

Πατέλης για επένδυση Microsoft: Τα data είναι η βάση της 4ης βιομηχανικής επανάστασης | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


«Τα δεδομένα είναι η βάση της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και πρέπει να έχουμε την υποδομή ώστε να είμαστε έτοιμοι» σημείωσε ο Αλέξης Πατέλης

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού σημείωσε ότι το Δημόσιο, οι τράπεζες, οι μεγάλες εταιρείες και οι μισκρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών που θα παρέχει το data center.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παράλληλα, ο κ. Πατέλης τόνισε ότι τα κέντρα δεδομένων θα χτιστούν από το μηδέν και υπογράμμισε ότι έχουν ήδη βρεθεί τα οικόπεδα στην Αττική. «Πρέπει να βλέπουμε την επένδυση αυτή ως έργο υποδομής, καθώς η ίδια η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα καταρτίσει 100.000 Έλληνες και Ελληνίδες σε αυτό το ζήτημα», τόνισε.

Ο Αλέξης Πατέλης υπογράμμισε, επίσης, ότι καθοριστικοί παράγοντας για την προσέλκυση της επένδυσης είναι η πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας αλλά και η αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας.

Πατέλης: Δεν υπάρχει σχεδιασμός για 13η συνταξη

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα με πληροφορίες = ότι η κυβέρνηση θα δώσει 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα υπό τη μορφή επιδόματος, ο κ. Πατέλης υπογράμμισε ότι δεν είναι στο σχεδιασμό της, καθώς είναι επικεντρώμενη στην πληρωμή των αναδρομικών.  

Πηγή