Πολιτική

Πλακιωτάκης κατά Μουζάλα: Απαράδεκτο να εκτοξεύει απειλές εναντίον των στελεχών του Λιμενικού | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, τις απειλές που εκτόξευσε ο Γιάννης Μουζάλας προς τα στελέχη του Λιμενικού.

«Αντιλαμβάνομαι την αμηχανία του κ. Μουζάλα επειδή πλέον τα θαλάσσια σύνορά μας φυλάσσονται. Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι και θεωρώ απαράδεκτο είναι η ευκολία με την οποία εκτοξεύει απειλές εναντίον των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, που λειτουργούν με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Πλακιωτάκης.

Η ανάρτηση του Γιάννη Πλακιωτάκη

Η δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας έρχεται μετά την απίστευτη απειλή που εκτόξευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προειδοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διερευνήσει αν γίνονται pushback και θα αποδώσει ευθύνες, ακόμα και στους ανθρώπους του Λιμενικού.

«Θέλω να πω το εξής και τελειώνω, κύριε πρόεδρε. Κοιτάξτε να δείτε. Οι αποτροπές στη θάλασσα, τα “push back” στη θάλασσα, είναι ποινικά αδικήματα με βάση όλους τους νόμους και όλα τα δίκαια και όλους τους κανόνες, στην Ευρώπη τουλάχιστον και στη χώρα μας. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πάψουμε να τιμούμε το Λιμενικό, το οποίο γνωρίζουμε τι σκληρή δουλειά έκανε, αλλά δεν θα πάψουμε να υπενθυμίζουμε και σε κάποιους, οι οποίοι, πιθανώς κάτω από πιέσεις κυβερνητικές, λειτουργούν παραβιάζοντας τους όρκους τους, ότι ενέχουν ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια σχετικής επίκαιρης ερώτησης προς τον Νότη Μηταράκη.

Πηγή