Πολιτική

Προϋπολογισμός: «Οι μάσκες είναι μέσο προστασίας και όχι φίμωτρο» -Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση από τον Κουτσούμπα | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Επίθεση κατά της κυβέρνηση για τη διαχείριση των συνεπειών από την πανδημία αλλά και την απαγόρευση συγκεντρώσεων άσκησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην τοποθέτησή του στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, χαρακτήρισε κατάπτυστη την απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων την περίοδο της πανδημίας. «Νομίζατε ότι με εξπρές διαδικασίες θα μας γυρίσετε πίσω και εμείς δεν θα αντιδράσουμε; Οι μάσκες είναι μέσο προστασίας και όχι φίμωτρο», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις που υπάρχουν στο Σχέδιο Πισσαρίδη, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για συγκεκαλυμμένο μνημόνιο ενώ αναφορικά με το δημόσιο σύστημα υγείας υποστήριξε ότι υπάρχει μια συνειδητή υποβάθμιση του ΕΣΥ από της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

«Την ίδια στιγμή μπουκώνετε με πακτωλούς χρημάτων τις ιδιωτικές εταιρείες. Δείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής σας. Η Υγεία του λαού δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα» είπε.

Κουτσούμπας: Αποπροσανατολισμός η πρόταση Βαρουφάκη

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας κάνει την χρήσιμη αντιπολίτευση. Από την μια προτείνει υπουργούς κοινής αποδοχής και από την άλλη επιχειρεί με καταγγελίες -άσφαιρα πυρά να μαζέψει την κομματική του συσπείρωση».

Τέλος, σχολιάζοντας την πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη για σύσταση εξεταστικής για την οικονομία, έκανε λόγο για αποπροσανατολισμό. «Κύριε Βαρουφάκη αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι στις κρίσιμες στιγμές – ίσως ηθελημένα ίσως και όχι – προτείνετε πράγματα που αποπροσανατολίζουν. Προτείνετε εξεταστική από την μεταπολίτευση και μετά. Γιατί από την μεταπολίτευση και μετά και όχι από την χούντα; Γιατί να μην βάλουμε τις δεκαετίες του ‘50 και ‘60 με τα δώρα προς τα συμφέροντα; Το κόμμα μας έχει πολιτική άποψη για αυτά. Η εκτίμηση είναι ζήτημα εξεταστικής με την ΝΔ το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ όπως προτείνετε; Το ζήτημα είναι η ανυπόστατη και αποπροσανατολιστική αντίληψη ότι το χρέος δημιουργήθηκε από την κακοδιαχείριση. Αυτό το υιοθετείτε με την πρότασή σας κ. Βαρουφάκη» κατέληξε.

Πηγή