Ελλάδα

Πυροσβεστικές δυνάμεις μετακινήθηκαν στις Σποράδες λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάςΗ πιο επικίνδυνη ημέρα του καλοκαιριού για εκδήλωση πυρκαγιάς είναι η σημερινή, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, και λόγω του υψηλού κινδύνου μετακινήθηκαν αργά χθες βράδυ στα νησιά των Βορείων Σποράδων 10 πυροσβεστικά οχήματα και δύο επιπλέον αυτοκίνητα για off road κινήσεις έπειτα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων – κυρίως σε Σκιάθο και Σκόπελο- κρίθηκε αναγκαία, αφού σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία, σήμερα (Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου) οι Σποράδες βρίσκονται σε Δείκτη Κατηγορίας Κινδύνου 4.

Τα πυροσβεστικά οχήματα μεταφέρθηκαν στις Σποράδες από τον Βόλο, αφού ναυλώθηκε το οχηματαγωγό «Σκιάθος Εξπρές» και εκτέλεσε έκτακτο δρομολόγιο από το λιμάνι της πόλης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και την Hellenic Seaways, ενισχύουμε την πυροσβεστική δύναμη σε Σκιάθο και Σκόπελο, με τη μεταφορά 12 οχημάτων, στο πλαίσιο της πρόληψης και της προστασίας των νησιών από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ .GR

Πηγή