Πολιτική

Σφοδρή επίθεση Γεννηματά στην κυβέρνηση: «Άνοιξε την πόρτα στον κορωνοϊό» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στο Mega, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι έγινε άνευ όρων άνοιγμα των συνόρων και πως πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα για να αντιληφθούμε ότι η χώρα γέμισε κρούσματα από τα Βαλκάνια. «Ερχόντουσαν από την Αγγλία και δεν τους έκαναν τεστ. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο» τόνισε, σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο άνοιξε η χώρα το καλοκαίρι για τον τουρισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σημειώνοντας ότι δεν αντιμετωπίστηκε ο συνωστισμός. «Το φωνάζαμε από το καλοκαίρι. Είναι τεράστιο πρόβλημα. Ο αρμόδιος υπουργός δήλωνε ότι θα ενισχύσει το στόλο των λεωφορείων, επειδή διαπίστωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε διαλυμένες συγκοινωνίες. Και οι προκηρύξεις για πρόσληψη προσωπικού έγιναν τώρα, τον Νοέμβριο» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι εκτός από τις κλίνες ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δεν έγινε κάτι άλλο για την ενίσχυση του ΕΣΥ. «Τα κρεβάτια των ΜΕΘ που ανακοινώνονται υπήρχαν, απλώς δεν είχαν δοθεί για περιστατικά Covid. Λειτουργούσαν για τα κανονικά καθημερινά περιστατικά. Τώρα ξεκίνησαν να προσλαμβάνονται γιατροί, ενώ στο όνομα του Covid έγιναν χιλιάδες προσλήψεις. Και ρωτάγαμε τόσους μήνες την κυβέρνηση: Πού είναι αυτοί άνθρωποι; ποια είναι τα ονόματά τους; Πού δουλεύουν; Τώρα που γίνονται οι προσλήψεις των γιατρών είναι αργά» τόνισε.

Γεννηματά: Δωρεάν τεστ για τις ευπαθείς ομάδες

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρότεινε, επίσης οι ευπαθείς ομάδες να υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού στο σπίτι τους και ζήτησε να υπάρξει διατίμηση στα τεστ. «Ο κόσμος τρέχει με δικά του έξοδα και κάνει τα τεστ. Θα πρέπει να υπάρχει διατίμηση στα τεστ, να τα καλύπτει ο ΕΟΠΥ. Δεν είναι δυνατόν στη σκιά της πανδημίας, να επιτρέπει η κυβέρνηση με την ανοχή της να υπάρχει αισχροκέρδεια στον ιδιωτικό τομέα, σε βάρος ανθρώπων με οικονομικά προβλήματα και σοβαρά προβλήματα υγείας» συμπλήρωσε.

Τι είπε για την περιπέτεια του γιου της

Τέλος, η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στην περιπέτεια του γιου της με τον κορωνοϊό αλλά και την καραντίνα στην οποία τέθηκε η ίδια. «Την έζησα αυτή την εμπειρία (σ.σ. της καραντίνας) δυστυχώς. Αλλά ευτυχώς τα πράγματα πήγαν καλά. Βρέθηκε ένας καθηγητής στο σχολείο του γιού μου θετικός στον κορωνοϊό. Ειδοποιηθήκαμε με μήνυμα, και η τάξη του Γιώργου μπήκε σε καραντίνα. Την επόμενη το πρωί ρώτησα το σχολείο εάν θα έπρεπε να κάνουμε τεστ στα παιδιά και ποιες είναι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Διαπίστωσα με έκπληξη ότι δεν ήταν υποχρεωτικό να υποβάλλουμε σε τεστ τα παιδιά. Αρκούσε να τα περιορίσουμε. Επειδή όμως το παιδί ένιωθε αδυναμία, σκέφτηκα ότι δεν είναι σύμπτωση. Έτσι υποβλήθηκε σε τεστ και βγήκε θετικός. Ευτυχώς που του κάναμε τεστ. Γιατί μένουμε έξι άτομα στο σπίτι. Θα συνεχίζαμε τις δουλειές μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε κολλήσει πάνω από 100 άτομα ως οικογένεια» κατέληξε.

Πηγή