Πολιτική

Σεισμός -ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολη μέρα για την Ελλάδα και την Τουρκία, είμαστε συγκλονισμένοι | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Κοινή ανακοίνωση για τον σεισμό που έπληξε την Σάμο και την Σμύρνη, εξέδωσαν οι τομείς Εσωτερικών, Υποδομών, Προστασίας του Πολίτη και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

«Σήμερα είναι
μια εξαιρετικά δύσκολη ημέρα και για
τη χώρα μας την Ελλάδα και για τους
γείτονές μας στην Τουρκία. Η Σάμος και
η Σμύρνη δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται.
Είμαστε συγκλονισμένοι με την τραγωδία»,
αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή
τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν αναφορά για τα δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους, αλλά και για τους νεκρούς στην Σμύρνη που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τους 20. Στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους. «Η σκέψη μας και η καρδιά μας είναι δίπλα σε όσους περνούν αυτή τη μεγάλη δοκιμασία», αναφέρουν.

Οι τομείς του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν επίσης ότι «είναι η ώρα της αποτίμησης των ζημιών, της αποκατάστασης των οδικών αρτηριών, των υποδομών του νησιού, της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησής», σημειώνοντας ότι «η ασφάλεια των κατοίκων και η επαναφορά της κανονικότητας της ζωής στο νησί αποτελούν προτεραιότητα».

Το μυαλό μας όμως βρίσκεται και στην τραγωδία που περνούν οι γείτονές μας», συνεχίζουν προσθέτοντας ότι «οι λαοί μας και στο παρελθόν και σήμερα στέκονται αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο μπροστά σε μεγάλες φυσικές καταστροφές». Στο ίδιο πλαίσιο τονίζουν ότι «είναι η ώρα της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, με την παρουσία και ελληνικών συνεργείων διάσωσης στη Σμύρνη».

Πηγή