Πολιτική

Συλλυπητήρια Τσίπρα για τον θάνατο του δημοσιογράφου Χρίστου Χαραλαμπόπουλου | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του δημοσιογράφου Χρίστου Χαραλαμπόπουλου εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για έναν «ανατρεπτικό, βαθιά δημοκράτη και ακούραστο μαχητή της ζωής».

  «Σπουδαία πένα, ανατρεπτικός, βαθιά δημοκράτης και ακούραστος μαχητής της ζωής. Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην ελληνική δημοσιογραφία. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τη βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Χρίστου Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών, εκφράζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του. Σε συλλυπητήριο μήνυμα του σημειώνει ότι ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος «διένυσε μια λαμπρή διαδρομή στον χώρο της δημοσιογραφίας. Εργάστηκε σε πλειάδα μέσων τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο και άφησε το δικό του χαρακτηριστικό αποτύπωμα με την οξύνοια και το χιούμορ που διέκρινε την παρουσία του». Επισημαίνει επίσης ότι διετέλεσε ανταποκριτής στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες, ενώ υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και ότι «πέρα από τη σπουδαία καριέρα του στη δημοσιογραφία, ο Χρ. Χαραλαμπόπουλος αφήνει κι ένα πλούσιο συγγραφικό έργο, με μεταφράσεις αλλά και δικές του συλλογές διηγημάτων».

Πηγή