Υγεία

Τέσσερα κρούσματα Covid-19 σε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού»


Της Ανθής Αγγελοπούλου

Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού ανιχνεύθηκαν από τον ΕΟΔΥ σε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού», όπως ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, τα θετικά κρούσματα βρέθηκαν έπειτα από tests που έκανε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αφορούν σε παιδιά και σε μία εργαζόμενη σε Σπίτι του Οργανισμού στο Μοσχάτο. Και τα τέσσερα άτομα είναι καλά στην υγεία τους. Το σπίτι μπήκε σε 14ημερη καραντίνα και απολυμάνθηκε από εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού. Το ίδιο και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν από τα παιδιά και τους εργαζόμενους του από 27/9 έως 2/10.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού επικοινώνησε με το γραφείο του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και τον δήμαρχο της περιοχής που βρίσκεται το Σπίτι.

Ο κ. Γιαννόπουλος, τόνισε ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τηρεί από την αρχή της πανδημίας πολύ αυστηρά μέτρα για να διασφαλίσει την υγεία των παιδιών που μεγαλώνουν στα Σπίτια του καθώς και των εργαζομένων σε αυτά. Έχει ενημερώσει σχετικά όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Στην παρούσα φάση, ωστόσο, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε την ανάγκη να επισπεύδονται οι διαδικασίες σε χώρους όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που η διασπορά μπορεί να είναι μεγάλη και με σοβαρές επιπτώσεις. Υπογράμμισε την ανάγκη άμεσων tests μετά την ενημέρωση του ΕΟΔΥ για ύποπτο κρούσμα, την ανάγκη άμεσης και λεπτομερούς ιχνηλάτισης, την ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης του ΕΟΔΥ στις κρίσιμες ανάγκες φορέων όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Πηγή