Πολιτική

Θάνος Πλεύρης: Αδικη η κριτική σε μένα για τον πατέρα μου -Εχουμε πολιτικές διαφωνίες | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ο Θάνος Πλεύρης, βουλευτής και γιος του Κωνσταντίνου Πλεύρη που εκπροσώπησε τον Γιάννη Λαγό καταθέτοντας χθες αίτηση εξαίρεσης των μελών του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής, διαχώρισε σήμερα τη θέση του από τον πατέρα του.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης υποστήριξε ότι θεωρεί πως έγιναν παρεμβάσεις της νομοθετικής εξουσίας στην δικαστική, μετά τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και πολιτικών αρχηγών, και πώς θεωρεί ότι το δικαστήριο επηρεάστηκε από «όλον τον εσμό των αντιδράσεων».

Κατηγόρησε επίσης την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη ότι επέτρεψε κατά τη διάρκεια της δίκης να μιλούν μάρτυρες για φασισμό, ναζισμό κτλ, αντί να τους διακόπτει καθώς -όπως είπε ο κ. Πλεύρης- το δικαστήριο δικάζει πράξεις και όχι ιδεολογίες.

Θάνος Πλεύρης: Άδικη η κριτική σε μένα

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε: «Υπάρχουν διακριτές διαφορές, ειδικά σε θέματα που έχουν να
κάνουν με την άρνηση της Δημοκρατίας του πατέρα μου. Σίγουρα είναι μια
αμήχανη στάση».

Ο κ. Πλεύρης, αναφερόμενος στο αίτημα του Γιάννη Λαγού για εξαίρεση των δικαστών, τόνισε την κρισιμότητα της δίκης αλλά και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι πλέον καταδικασθέντες, ενώ δήλωσε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον πατέρα του για να του μεταφέρει την αμηχανία του.

«Έχουμε πολιτικές διαφωνίες και θεωρώ ότι η κριτική σε μένα είναι άδικη».

Ο
βουλευτής της ΝΔ, τόνισε ότι το αίτημα εξαίρεσης που κατατέθηκε, ήταν
μια απέλπιδα προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να δείξει ότι δικάζεται για την
ιδεολογία της και όχι για τις εγκληματικές της πράξεις.

«Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η Ελληνική Δημοκρατία δε δικάζει ιδέες είναι ο ίδιος ο πατέρας μου, ο οποίος δεν έχει καταδικαστεί ενώ πολλάκις έχει εκφράσει τη θέση του».

Υπενθυμίζεται ότι η διευθυντική ομάδα και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δεν έλαβαν ελαφρυντικό είναι αντιμέτωπη με τις ανώτατες προβλεπόμενες ποινές καθώς σήμερα αρχίζει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την ανακοίνωση της τιμωρίας που θα επιβάλει το δικαστήριο για όσα τους καταλογίζει.

Πηγή