Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Tεράστια απειλή ο κορωνοϊός που μπορεί να μας πάει πολύ πίσω | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Τεράστια απειλή χαρακτήρισε τον κορωνοϊό ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Ο κορωνοϊός είναι μια τεράστια απειλή και δεν έχουμε περιθώριο να την υποτιμήσουμε. Μπορεί να μας πάει πολύ πίσω», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Ειδικά για τα σχολεία είπε ότι γίνεται σημαντική προσπάθεια από τη συντριπτική πλειοψηφία των δασκάλων και των παιδιών, ενώ για τις καταλήψεις σημείωσε ότι με αυτές δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. «Το κλειστό σχολείο είναι κακό σχολείο», σημείωσε.

Όσον αφορά στις μάσκες, τόνισε ότι δεν είναι ατομικό είδος προστασίας. «Με τη μάσκα προστατεύεις όλη την κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Σημασία έχει να εφαρμοστούν τα μέτρα ασφαλείας».

Θεοδωρικάκος: Διατίθενται 4 εκατομμύρια ευρώ άμεσα στον δήμο Καρδίτσας

Για την επίσκεψή του στην Καρδίτσα και όσα αντίκρισε εκεί, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Είδα θλίψη και απόγνωση γιατί η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ελπίδα».

Ο υπουργός σημείωσε ότι διατίθενται 4 εκατομμύρια ευρώ άμεσα στον δήμο Καρδίτσας. «Έχουν ήδη πιστωθεί στο ταμείο του Δήμου. Από εδώ και πέρα είναι δουλειά του να διατεθούν στις οικογένειες. Αυτό το τριήμερο οι πολίτες μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και ζήτησε χωρίς γραφειοκρατία να δοθούν στους πολίτες τα χρήματα.

«Εμείς είπαμε στον Δήμο Καρδίτσας: δώστε τα χρήματα πριν τελειώσει η καταγραφή των ζημιών», πρόσθεσε.

Τέλος, ο υπουργός σημείωσε ότι μίλησε με πολλούς ανθρώπους, τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Καρδίτσα και τόνισε ότι δεν αντιλήφθηκε να υπήρχε κάποια δυσαρέσκεια.

Πηγή