Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Λουκέτο σε καφενείο στην Πολίχνη


Στον ιδιοκτήτη βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος θα διαρκέσει για τρεις μέρες.

Λουκέτο σε καφενείο στην περιοχή της Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη έβαλαν οι αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στον ιδιοκτήτη βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος θα διαρκέσει για τρεις μέρες.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια των ελέγχων αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη βεβαίωσαν 13 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και αποστάσεις σε πολίτες. Επιπλέον 38 πρόστιμα κόπησαν σε πολίτες στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 34.398 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

8 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.). Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 798 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (68) άτομα.

1 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 212 σχετικές παραβάσεις.

157 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

(38) στην Κεντρική Μακεδονία,
(23) στη Στερεά Ελλάδα,
(19) στη Δυτική Ελλάδα,
(13) στη Θεσσαλονίκη,
(13) στο Βόρειο Αιγαίο,
(10) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(10) στην Πελοπόννησο,
(8) στην Ήπειρο,
(7) στα Ιόνια Νησιά
(6) στη Θεσσαλία,
(5) στην Κρήτη,
(3) στην Δυτική Μακεδονία και
(2) στην Αττική.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 19.145 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 19.129 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 16 των 300 ευρώ.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Source link