Πολιτική

«Θετική εξέλιξη για τη χώρα η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου», λένε κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Θετικά εκφράζονται στο Κίνημα Αλλαγής για την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για τη θέση του γ.γ. του ΟΟΣΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με κορυφαία στελέχη δίπλα στη Φώφη Γεννηματά, τα οποία όχι μόνο δεν ήταν ενοχλημένα από την εξέλιξη, τουναντίον, εκφράζονταν θετικά. «Είναι μια θέση εθνική, όχι κυβερνητική ή κομματική. Η θέση του γ.γ. του ΟΟΣΑ αφορά στην Ελλάδα και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε θετικοί και να ευχόμαστε να εκλεγεί», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειπαν βέβαια να επισημάνουν με νόημα ότι «ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επέλεξε ένα στέλεχος από την παράταξή μας για μια κορυφαία διεθνή θέση, αποδεικνύοντας ότι δεν διαθέτει ανάλογο δυναμικό».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης προτείνει την Αννα Διαμαντοπούλου για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ, την ηγεσία του Οργανισμού -στη θέση του Ανχελ Γκουρία- και όχι για τη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, όπου παραμένει ο καθηγητής Γιώργος Πρεβελάκης.

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα διεκδικεί την ηγεσία του ΟΟΣΑ, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή