Ελλάδα

Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου αστυνομικού που έχασε τη μάχη μετά από έναν μήνα στην Εντατική


Βαρύ ήταν το κλίμα το μεσημέρι της Παρασκευής στον Ιερό Ναό της Ζωοδοχου Πηγής (Παναγίας) στα Ταμπάκικα στη Λάρισα, από όπου έγινε η κηδεία του 24χρονου αστυνομικού Αντώνη Νίκου της ομάδας ΔΙΑΣ που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην παραλιακή εν ώρα καθήκοντος και μετά από μάχη που έδωσε επί ένα μήνα στην Εντατική.

Ο νεαρός αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 9 Σεπτεμβρίου σε τροχαίο δυστύχημα – εν ώρα υπηρεσίας – στην παραλιακή της Αθήνας. Τότε είχε χάσει τη ζωή του ένας συνάδελφός του. Από τότε ο Αντώνης Νίκου νοσηλεύονταν στην εντατική του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 401, όπου κατέληξε προχθές, σύμφωνα με το thessaliatv.gr.

Απαρηγόρητοι οι γονείς του Αντώνη Νίκου, η μητέρα του Ευαγγελία και ο πατέρας του Ιωάννης, τα αδέλφια και οι παππούδες του, αλλά και οι υπόλοιποι συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Στο συλλυπητήριο μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρεται: «Η απουσία του Ειδικού Φρουρού Αντώνη Νίκου από την Ελληνική Αστυνομία ισοδυναμεί με πλήγμα άρρητου θρήνου. Ένα νέο στέλεχος της Ομάδας ΔΙΑΣ φεύγει με τον πιο απροσδόκητο τρόπο συνεπεία σοβαρού τραυματισμού του εν ώρα καθήκοντος, μετά από πολυήμερη νοσηλεία και μια άνιση μάχη από την οποία δεν κατάφερε να βγει νικητής. Οι συνάδελφοι Βαγγέλης και Αντώνης έχουν φύγει πια από κοντά μας, έχοντας αποδείξει το μεγαλείο της ψυχής τους κατά την πορεία τους στο Σώμα.

Η επαγγελματική ακεραιότητα του αδικοχαμένου Αντώνη, η προσήλωσή του στο καθήκον, η υπευθυνότητα και η συνέπειά του στην εξυπηρέτηση και προστασία του πολίτη, αλλά, κυρίως, η εγρήγορση και η ετοιμότητα, που επεδείκνυε σε οποιοδήποτε ανακύπτον περιστατικό, όπως και τη λυπηρή εκείνη ημέρα, επιτείνουν το αίσθημα της υπερηφάνειας, που όλοι αισθανόμαστε σήμερα για το ήθος και τον αξιόλογο χαρακτήρα του.

Ως Αρχηγός του Σώματος επιτρέψτε μου να εκφράσω τα ειλικρινή, βαθύτατα και θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και σε όλους τους οικείους του Αντώνη και να σας διαβεβαιώσω ότι σύσσωμη η Αστυνομική Οικογένεια δεν ξεχνά και πάντα θα τιμά τη μνήμη του δικού της παιδιού!

Αιωνία του η μνήμη!».

Πηγή