Πολιτική

Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Λίνα Μενδώνη στο υπουργικό για την Aston Martin του Μακρόπουλου | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Στον απόηχο του σάλου που προκλήθηκε με το σπίτι στο Baden Baden και την Aston Martin που νοστάλγησε λόγω περιοριστικών μέτρων στην πανδημία, ο aντιδήμαρχος Αθηναίων Νικόλαος Μακρόπουλος απάντησε για το θέμα στη διαδικτυακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.

Παίρνοντας τον λόγο υποστήριξε πως «εκ παραδρομής» η ανάρτηση δημοσιεύτηκε στο πολιτικό του προφίλ, κάνοντας λόγο για ανεξήγητο «μένος». «Εκ παραδρομής, μια προσωπική ανάρτηση προς τους φίλους μου δημοσιεύτηκε στο πολιτικό και όχι στο προσωπικό μου προφίλ. Μόλις αντιλήφθηκα ότι δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό που αφορά την πολιτική μου παρουσία, αμέσως -το τονίζω, αμέσως- το απέσυρα», υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Λυπούμαι αν προκάλεσα άθελά μου με την ανάρτησή μου. Προφανώς δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου», είπε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε ότι το σπίτι στη Γερμανία, στο Baden Baden, είναι στον τόπο καταγωγής της γυναίκας του, η οποία είναι Γερμανίδα, ενώ για την Aston Martin είπε ότι έχει αγοράσει το αυτοκίνητο πριν από 40 χρόνια.

Χιούμορ αλλά και δυσαρέσκεια Μητσοτάκη

Φαίνεται όμως ότι η Aston Martin και το σπίτι στο Baden Baden, την ώρα που η χώρα μας πλήττεται βαρύτατα από τον κορωνοϊό, με σοβαρές οικονομικές συνέπειες και προβλήματα για μεγάλη μερίδα πολιτών, έγινε θέμα παντού, ακόμα και στην τηλε-συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τη Δευτέρα, καθώς υπήρξε αναφορά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Λίνα Μενδώνη πήρε τον λόγο στο υπουργικό συμβούλιο και αναφέρθηκε στα ευρήματα του Τατοΐου και τα βασιλικά αυτοκίνητα και εκεί παρενέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με χιούμορ και είπε: «Είναι κανένα Aston Martin;» και όλοι γέλασαν με το ειρωνικό σχόλιο του πρωθυπουργού.

Άκρως χιουμοριστική ήταν και η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η οποία είπε: «Εμείς είμαστε πιο μπροστά. Έχουμε τέσσερις Rolls Royce στην βασιλική περιουσία στο Τατόι».

Η ανάρτηση μεγαλείου του αντιδημάρχου Αθηναίων

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Νικόλαος Μακρόπουλος προκάλεσε προ ημερών όταν ανήρτησε στο Facebook μια φωτογραφία, στη λεζάντα της οποίας εξέφραζε τη νοσταλγία του για το σπίτι του στο Μπάντεν Μπάντεν και την Aston Martin. «Νοσταλγώ το ωραίο μου σπίτι στο Baden Baden που λόγω πανδημίας δεν μπορώ να πάω. Μα πιο πολύ νοσταλγώ την αγαπημένη μου Aston Martin. Ελπίζω τα Χριστούγεννα να καταφέρω να βρεθώ εκεί και φυσικά να ταξιδέψω λίγες ώρες με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο στην απερίγραπτη γαλήνη του Black Forest!!!».

Πηγή