Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον νέο πρόεδρο του CDU Αρμιν Λάσετ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Αρμιν Λάσετ τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ενημέρωσαν με αναρτήσεις τους στο Τwitter, τόσο ο Ελληνας πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος του CDU.

Οι δυο άνδρες -σύμφωνα με την ανάρτηση του Γερμανού πολιτικού- συζήτησαν θέματα που αφορούν την καταπολέμηση της πανδημίας, τις σχέσεις με την Τουρκία και την κατάσταση στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

“Είχα μια εποικοδομητική συζήτηση με τον καλό μου φίλο Αρμιν Λασέτ, κατά τη διάρκεια της οποίας είχα την ευκαιρία να τον συγχαρώ για την εκλογή του ως νέου προέδρου του CDU. Ανυπομονώ για μια πολύ παραγωγική σχέση” σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης στην ανάρτησή του.

Από την πλευρά του ο νεοεκλεγής πρόεδρος του CDU ανέφερε ότι “αυτή τη φορά δεν ήταν μια προσωπική συνάντηση στην Αθήνα, αλλά μια εξαιρετική ανταλλαγή απόψεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19, τις σχέσεις με την Τουρκία, την κατάσταση στην περιοχή της Μεσογείου και τη στενότερη συνεργασία στον τομέα αυτό”.

Πηγή