Πολιτική

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Συλλυπητήρια, όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τον ισχυρό σεισμό 6,7 Ρίχτερ που συντάραξε τη Σάμο και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στη Σμύρνη.

«Πριν λίγο κάλεσα τον πρόεδρο Ερντογάν προκειμένου να του μεταδώσω τα συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια ζωών από τον σεισμό που χτύπησε και τις δυο χώρες. Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, υπάρχουν στιγμές που οι πολίτες μας πρέπει να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλο» έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον ισχυρό σεισμό που συντάραξε Ελλάδα και Τουρκία.

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο το μεσημέρι της Παρασκευής

Ο ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι με επίκεντρο 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Νέου Καρλοβασίου Σάμου. Ο σεισμός προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές τόσο στο νησί, όσο και στην Σμύρνη.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο μαθητές λυκείου που έχασαν τη ζωή τους στη Σάμου, καθώς καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του σεισμού. Αργότερα έγινε γνωστό πως τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία από τον σεισμό.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τον σεισμό

«Η Σάμος άντεξε. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ενημερώνομαι διαρκώς για την κατάσταση και καλώ τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση όσο διαρκεί η μετασεισμική δραστηριότητα. Οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο», έγραψε νωρίτερα στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε νωρίτερα: «Μήνυμα σε όλους τους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό στη Σμύρνη. Το κράτος μας με όλα τα μέσα θα σταθεί πλάι στους πολίτες που επλήγησαν από τον σεισμό. Αναλάβαμε πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες στην περιοχή με όλες τους αρμόδιους φορείς και υπουργεία».

Πηγή