Πολιτική

To 92% ΚΙΝΑΛ συμπαθεί τον Μητσοτάκη; Μύλος με Κεγκέρογλου, Φαναρά, Φλωρίδη | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Αναταράξεις προκάλεσε στο Κίνημα Αλλαγής η δημοσκόπηση της Metron Analysis που κατέγραψε κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κέντρο και ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου έσπευσε να αμφισβητήσει την ίδια την εταιρεία δημοσκοπήσεων και τον επικεφαλής Στράτο Φαναρά.

Πράγματι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Mega, στο ΚΙΝΑΛ οι θετικές γνώμες για τον κ. Μητσοτάκη είναι 92%, περισσότερο και από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, οι οποίοι βλέπουν θετικά τον πρωθυπουργό σε ποσοστό 88%.

Όπως φαίνεται από τις απαντήσεις στο ερώτημα «Ποια είναι η γνώμη σας για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης;», η επιρροή του κ. Μητσοτάκη στο λεγόμενο «Κέντρο» είναι συντριπτική.

Αρκετοί στο ΚΙΝΑΛ, με διαρροές, όλη την προηγούμενη εβδομάδα ανέφεραν ότι τα ποσοστά αυτά δεν ισχύουν και ότι η μέτρηση της εταιρείας έγινε σε πολύ μικρό δείγμα ερωτηθέντων. Ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα και σε ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε «εμβερικό» [Εμβέρ Χότζα] το 92%, ενώ απευθυνόμενος στον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Στράτο Φαναρά, έγραψε:

«Ο φίλος Στράτος Φαναράς της Μέτρον Ανάλυσις, ξέχασε να γράψει ότι η δημοσκόπηση με το Εμβερικό 92% έγινε ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης που ήταν κάποτε στο χώρο μας. Στράτο σε κατηγορώ ευθέως για φανταστική δημοσκόπηση και σε προκαλώ να με μηνύσεις! Τι όχι;;;»

Στον κ. Κεγκέρογλου απάντησε ο επικεφαλής της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς. Σε ανάρτησή του στο Facebook διαφώνησε με τον γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ και του απάντησε ότι δεν θα τον μηνύσει, αν και κάποια στιγμή «ο κόμπος φτάνει στο χτένι».

Εγραψε συγκεκριμένα ο κ. Φαναράς:

«Αλλο και τούτο. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου ήρθε να προστεθεί στον ατελείωτο κατάλογο όσων με έχουν κατηγορήσει κατά καιρούς ότι έκανα ψευδή δημοσκόπηση για να τους πλήξω.

Ειλικρινά δεν το περίμενα γιατί τον γνωρίζω και τον τιμώ. Και βεβαίως στεναχωρήθηκα για άλλη μια φορά. Είναι πια τόσες πολλές αυτές οι φορές κι ακόμα να συνηθίσω. Θέλω να του πω δημοσίως και θα το έκανα και ιδιωτικώς αν μου τηλεφωνούσε ότι θα επιμείνω να αναζητώ τις αιτίες των πραγμάτων, δεν θα ψάχνω πως να παρακάμψω τα δύσκολα ερωτήματα και προφανώς δεν θα τον μηνύσω όπως μου ζητά να κάνω. Εδώ δε μήνυσα άλλους κι άλλους. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι εσαεί θα κρατώ αυτή τη στάση. Κάποτε ίσως αποφασίσω ότι έφτασε ”ο κόμπος στο χτένι”.

Το δεύτερο που θέλω να του πω είναι ότι οι σημερινοί 80αρηδες που προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα μαζί με τους συνοδούς τους είναι οι 35αρηδες της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτοί που ακολούθησαν το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να αλλάξουν τώρα εκλογική συμπεριφορά και να ψηφίσουν ΝΔ ας μην ανησυχεί τόσο, αλλά ίσως έχουν κάποιο λόγο να πουν μια καλή κουβέντα για τον Πρωθυπουργό (και όχι για τη ΝΔ). Εξ ου και στην πρόθεση ψήφου το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να κινείται στην αναγωγή περίπου στα επίπεδα που κατέγραψε στις εκλογές.

Και τέλος, ευτυχώς που η έρευνα αυτή γίνεται σε μηνιαία βάση και θα είμαστε εδώ πιθανόν όλοι μαζί και τον επόμενο μήνα για να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο της επιρροής του Κυριάκου στο Κέντρο και τι συμβαίνει με τις σχέσεις του με τη Δεξιά. Σε κάθε περίπτωση ειρήνη υμίν σύντροφοι. Δεν έκανα “φανταστική” δημοσκόπηση. Εδω δεν αντέγραψα ποτέ μου σε εξετάσεις ούτε από ψίθυρο συμφοιτητή μου ή συμμαθητή μου, τέτοιο τερατούργημα κατά της Δημοκρατίας θα έκανα μετά από 30 χρόνια ερευνητικής πορείας; ΥΓ. Για λόγους τύπου αλλά και ουσίας να αναφέρω ότι κάθε εταιρεία μέλος του ΣΕΔΕΑ ελέγχεται τακτικά ή έκτακτα όπως ο νόμος ορίζει».

Αλλο και τούτο.
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου ήρθε να προστεθεί στον ατελείωτο κατάλογο όσων με έχουν κατηγορήσει κατά καιρούς…

Posted by Stratos Fanaras on Sunday, January 31, 2021

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου απάντησε στον Στράτο Φαναρά και όπως φαίνεται έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα από την ανάρτησή του:

«Στράτο δεν σε «κατηγόρησα» για αντιγραφή αλλά για την γραφή.
Σε τιμά όμως το ότι απάντησες & η «παραδοχή» ότι το Εμβερικό 92% αφορά ειδικό κοινό που εμβολιάζεται & ουσιαστικά είναι έκφραση ευγένειας &
η αναφορά σου ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν υπολείπεται του 8,1%
», έγραψε.

Σον διάλογο μέσω social media παρενέβη ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, και κατακεραύνωσε το ΚΙΝΑΛ:

«Διαμαρτύρονται εκεί στο ΚΙΝΑΛ, επειδή κάποιες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 92% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον Μητσοτάκη.

“Ε, όχι και 92%”, λένε.

Ενώ με ένα 75%, ας πούμε, θα ήταν ευχαριστημένοι και δεν θα διαμαρτύρονταν», έγραψε.

Στον Γιώργο Φλωρίδη απάντησε εκ νέου ο κ. Κεγκέρογλου:

«Αγαπητέ Γιώργο, δεν διαμαρτυρήθηκε το «ΚΙΝΑΛ» αλλά ο Κεγκέρογλου, που μάλλον επιβεβαιώθηκε από την απάντηση του Ερευνητή την οποία προφανώς δεν είδες και παρουσιάζεσαι ως βασιλικότερος του βασιλέως».

Πηγή