Πολιτική

Τουρκία: Οποιαδήποτε καταδίκη εις βάρος μας θα είναι απαράδεκτη | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθεται η Τουρκία όσο το θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής συνεχίζεται.

Αξιωματούχος, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτει το Politico, έκανε δήλωση τονίζοντας πως κάθε είδους καταδικαστική απόφαση θα θεωρηθεί απαράδεκτη από την Αγκυρα.

Η Τουρκία δεν συμμετέχει στη Σύνοδο, όπως είναι γνωστό, ωστόσο η κυβέρνησή της παρακολουθεί τα τεκταινόμενα συνεχώς και περιμένει να δει το τελικό προσχέδιο που θα αποφασιστεί από τους «27». Ο Σαρλ Μισέλ, μετά τις αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά, κατέθεσε νέο προσχέδιο, και στην Τουρκία δεν κρύβουν την αγωνία, αλλά και την ενόχληση που έχουν από το «βέτο» που άσκησε η Ελλάδα στο αρχικό draft.

«Είναι γνωστό πως για την τουρκική πλευρά οποιαδήποτε καταδίκη, οποιαδήποτε αναφορά σε οποιαδήποτε μέτρα και κυρώσεις, οποιαδήποτε εξαίρεση των δικαιωμάτων και της πολιτικής ισότητας των Τουρκοκυπρίων, είναι εντελώς απαράδεκτα», ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος στο Politico.

Νέα διακοπή στις Βρυξέλλες

Εν τω μεταξύ, στις Βρυξέλλες οι «27» συνεχίζουν τις συζητήσεις για το νέο προσχέδιο που κατέθεσε ο Σαρλ Μισέλ. Στη 1:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) αποφάσισαν να κάνουν και δεύτερο διάλειμμα, με τη νύχτα να αναμένεται μακρά. Νωρίτερα υπήρξε άλλη μία 45λεπτη διακοπή, προκειμένου να μεσολαβήσουν διαβουλεύσεις και να ξαναγραφεί το προσχέδιο από τον Μισέλ.

Πηγή