Πολιτική

Τσιάρας για Τουλουπάκη: Αν ήθελα να την κόψω, θα το είχα κάνει από πέρυσι | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ενοποίηση των εισαγγελικών αρχών διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος, ως μεταρρυθμιστική πράξη, απέδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας τη ρύθμιση του νομοσχεδίου που ουσιαστικά καθαιρεί την Ελένη Τουλουπάκη από επικεφαλής των δικαστικών λειτουργών κατά της διαφθοράς.

Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το σχετικό νομοσχέδιο, ο κ. Τσιάρας ξεκαθάρισε πως επρόκειτο για κυβερνητική επιλογή από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του.

«Στην πρώτη συνέντευξη που έδωσα ως υπουργός είπα ότι η ενοποίηση των εισαγγελικών αρχών είναι στο τραπέζι», είπε, και πρόσθεσε, απαντώντας στις αιτιάσεις και αιχμές της αντιπολίτευσης: «Αν ήθελα να κάνω αυτό που μου λέτε εσείς τώρα, δεν θα το έκανα πέρυσι; Πόσο λογικό θα ήταν να αφήσω έναν χρόνο;».

Ο κ. Τσιάρας άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώντας την αξιωματική αντιπολίτευση αν ήταν στις σκέψεις της όσο ήταν στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην εν λόγω αλλαγή.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Καλαματιανός προειδοποίησε πως η ρύθμιση θα φέρει πλήγμα στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και κάλεσε τον υπουργό να την αποσύρει.

Η Ν. Γιαννακοπούλου ωστόσο, του ΚΙΝΑΛ, έψεξε την κυβέρνηση για το ότι δεν υπέβαλε τη θέση της κ. Τουλουπάκη σε αργία, όπως ορίζει ο νόμος. «Η εισαγγελία εργαλειοποιήθηκε, έχασε την ανεξαρτητοποίησή της από την εκτελεστική εξουσία και έγινε κρίκος της αλυσίδας ενεργειών που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή