Πολιτική

Τσιάρας: Με την αλλαγή που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα οι Χρυσαυγίτες | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από πρόταση της επιτροπής παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα, νέα ρύθμιση, που θα λύνει το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ποινή για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων στους καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανακοίνωσε στη Βουλή ο Κώστας Τσιάρας.

Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης σε αποστροφή του ξεκαθάρισε προς το Σώμα πως ακόμα και αν η κυβέρνηση άλλαζε τον Ποινικό Κώδικα άμεσα, και πάλι θα υπήρχε πρόβλημα με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς «θα ίσχυε ο ευμενέστερος νόμος» και θα υπήρχε και σύγκρουση με το άρθρο 51 του Συντάγματος, που κάνει λόγο για «αμετάκλητη δικαστική απόφαση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι κάνουμε παρέμβαση, η παρέμβαση αυτή συμπαρασύρει και πολλά άρθρα Ποινικού Κώδικα, δεν είναι τόσο απλό», είπε.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε, μάλιστα, τις αναφορές του στην Ολομέλεια και σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, καθώς, όπως σημείωσε, με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει τρόπος να απολέσουν οι Χρυσαυγίτες τα πολιτικά τους δικαιώματα πριν υπάρχει αμετάκλητη δικαστική σχετική απόφαση. «Αυτό είναι ξεκάθαρο», είπε χαρακτηριστικά, και σημείωσε πως δεν αρκεί η αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

«Είναι απορίας άξιο πώς εξακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει την επιχειρηματολογία αυτή. Ακόμα και αν αλλάζαμε τον ΠΚ, πάλι θα ίσχυε ο ευμενέστερος νόμος, και υπάρχει και το άρθρο 51 του Συντάγματος. Ποιον κοροϊδεύετε; Για τι πράγμα μιλάμε;», δήλωσε από τα υπουργικά έδρανα ο κ. Τσιάρας, και πρόσθεσε: «Εσείς είστε αυτοί που δώσατε παράθυρο με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα. Εσείς που, παρότι ήσασταν εγκαλούμενοι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν κάνατε τίποτα και υποκριτικά τώρα προτείνετε κάτι που ξέρετε ότι δεν μπορεί να ισχύσει. Είναι για τις εντυπώσεις η συζήτηση και όχι για την ουσία».

Σημειώνεται πάντως πως αμέσως μετά την τοποθέτηση του υπουργού το λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας ο οποίος τόνισε πως βούληση της κυβέρνησης είναι δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Πηγή