Πολιτική

Τσίπρας: Η κυβέρνηση σπατάλησε συνειδητά τον χρόνο που κέρδισε η κοινωνία -«Κατόπιν εορτής» τα μέτρα | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση που «σπατάλησε συνειδητά τον χρόνο που κέρδισε η κοινωνία».

Εν όψει της έξαρσης των νέων κρουσμάτων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στην πληρότητα κατά 75% στις ΜΕΘ της Αττικής και σχολίασε πως «ο κ. Μητσοτάκης λαμβάνει μέτρα, αλλά διαρκώς κατόπιν εορτής».

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως σχολίασε δηκτικά και την επιλογή της κυβέρνησης να κλείσει τον κλάδο της εστίασης, λέγοντας πως οδηγεί «εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον γκρεμό και τη χρεοκοπία». «Η ώρα της κρίσης είναι ήδη εδώ. Και δεν χωράνε πια ούτε δικαιολογίες ούτε η φτηνή προπαγάνδα» σημείωσε κλείνοντας την ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά η
δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά σε δραματικές εξελίξεις. Η χώρα έχασε οριστικά την ευκαιρία, γιατί η κυβέρνηση σπατάλησε συνειδητά τον χρόνο που κέρδισε η κοινωνία.

Το ΕΣΥ βρίσκεται ήδη σε τρομακτική πίεση. Μέχρι πρότινος μας καθησύχαζαν ότι έχουμε 1.200 κρεβάτια ΜΕΘ και ότι η ενίσχυση που ζητούσαμε ”είναι πεταμένα λεφτά”. Και σήμερα ξαφνικά μας λένε ότι με 140 συμπολίτες μας διασωληνωμένους έχουμε ήδη πληρότητα πάνω από 75% στην Αττική. Και στην περιφέρεια κοντά στο 100%, ήδη στέλνουν ασθενείς σε μακρινά νοσοκομεία. Πότε μας έλεγαν αλήθεια και πότε ψέματα;

Δυστυχώς, με αυτήν την κυβέρνηση είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την αλήθεια από το ψέμα, την είδηση από την προπαγάνδα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το ΕΣΥ κινδυνεύει να μετατραπεί σε σύστημα μιας νόσου, αφού ήδη το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων αναστέλλεται στις κόκκινες περιοχές. Και ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αναλάβει καμία ευθύνη, αφού, ως γνωστόν, για όλα φταίνε οι ασυνείδητοι πολίτες που μεταδίδουν τον ιό. Καμία ευθύνη που δεν έκανε ούτε μια πρόσληψη μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών. Καμία ευθύνη που δεν ενίσχυσε την πρωτοβάθμια φροντίδα. Καμία ευθύνη που αφήνει τους πολίτες να στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες στα λεωφορεία και στο Μετρό.

Ο κ. Μητσοτάκης λαμβάνει μέτρα, αλλά διαρκώς κατόπιν εορτής. Και την ίδια στιγμή δεν είναι σε θέση να αντισταθμίσει ούτε στο ελάχιστο τις απώλειες που τα μέτρα αυτά προκαλούν. Αφήνει ολόκληρους κλάδους χωρίς καμία ουσιαστική οικονομική στήριξη, οδηγώντας εργαζόμενους και επιχειρήσεις στο γκρεμό και τη χρεοκοπία. Θεσμοθετεί την απλήρωτη εργασία και καταργεί εν μέσω πανδημίας κάθε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Και πουλάει ελπίδα, λέγοντας πως έχει δήθεν εξασφαλίσει και μάλιστα δωρεάν ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί, ενώ δεν φροντίζει ούτε καν για δωρεάν πρόσβαση σε τεστ.

Δυστυχώς, όμως, ο χρόνος τελειώνει. Απαιτείται άμεσα η ενίσχυση του ΕΣΥ. Και η σοβαρή στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται. Των ανθρώπων της εστίασης, του πολιτισμού, του κόσμου της εργασίας.

Με 37 δισ. στα ταμεία και με ”πράσινο φως” από τις Βρυξέλες να δαπανηθούν όσα χρειαστεί για να προστατευθεί η δημόσια υγεία και η οικονομία, η διαρκής αδράνεια της κυβέρνησης αποδεικνύεται πια εγκληματική.

Η ώρα της κρίσης είναι ήδη εδώ. Και δεν χωράνε πια ούτε δικαιολογίες ούτε η φτηνή προπαγάνδα. Αυτό που απαιτείται είναι αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη και ενότητα για την προστασία της κοινωνίας».

Πηγή