Πολιτική

Τσίπρας: Μονόδρομος η επέκταση στα 12 μίλια σε Ανατολική Μεσόγειο-Κρήτη και κυρώσεις για Τουρκία | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στην Κουμουνδούρου για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι δεν εκπλήσσεται από τις τελευταίες εξελίξεις καθώς, όπως είπε, πριν από δέκα μέρες δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης πέταξε λευκή πετσέτα στη Σύνοδο. «Την ίδια στιγμή ο ίδιος δήλωνε απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτέλεσματά της, παρόλο που δεν είχε καμία αναφορά σε κυρώσεις. Και μέσα σε δέκα μέρες ο Ερντογάν άνοιξε τα Βαρώσια και έστειλε πάλι ερευνητικό εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ακόμη και εντός των 12 μιλίων των δυνητικών χωρικών μας υδάτων στο Καστελλόριζο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσίπρας: Ποια είναι η κόκκινη γραμμή του Κ. Μητσοτάκη;

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε «ποια είναι η κόκκινη γραμμή για τον κ. Μητσοτάκη» και πρόσθεσε: «Στις παρούσες συνθήκες η επέκταση στα 12 μίλια στα νησιά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κρήτη είναι μονόδρομος. Όπως και η πίεση στη Σύνοδο για κυρώσεις. Πολύ φοβάμαι ότι η γερμανική προεδρία και η ΕΕ στο σύνολό της δεν πρόκειται να αναλάβουν τις ευθύνες τους αν δεν πιεστούν. Και αν δεν υπάρξει μηχανισμός κυρώσεων έστω τώρα και αν ταυτόχρονα δεν ανοίξει το θέμα επέκτασης σε 12 ν.μ. στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα και η ΕΕ θα χάσουν πια κάθε αξιοπιστία».

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου συμμετείχαν οι αρμόδιοι τομεάρχες και οι πρώην αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή