Πολιτική

Τζιτζικώστας: Οποιος ζει στη Θεσσαλονίκη βλέπει κρούσματα παντού γύρω του | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


«Οποιος ζει στη Θεσσαλονίκη βλέπει κρούσματα παντού γύρω του», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μιλώντας στο Mega, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σημείωσε ότι στη βόρεια Ελλάδα υπήρξε νωρίτερα έξαρση καθώς μπήκαμε πιο νωρίς στο χειμώνα και πρόσθεσε: «Θέλουμε να αποφύγουμε τη μεταφορά ασθενών από Θεσσαλονίκη σε άλλες πόλεις. Γι’ αυτό οι επιδημιολόγοι έκριναν ότι Θεσσαλονίκη και Σέρρες έπρεπε να μπουν σε lockdown νωρίτερα, γιατί το σύστημα Υγείας, φτάνει στα όριά του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζιτζικώστας: Και σήμερα θα υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι το 70-75% των ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη είναι καλυμμένες, ενώ και σήμερα μετά τα 800 χθεσινά κρούσματα, αναμένεται υψηλός αριθμός μολύνσεων στην συμπρωτεύουσα. «Όποιος ζει στη Θεσσαλονίκη βλέπει κρούσματα παντού γύρω του. Στο γείτονά του, στους φίλους του, στους συγγενής του. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη» τόνισε.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η οικονομία βρίσκεται σε δεινή θέση και εκτίμηση ότι θα βρεθεί σε ακόμα χειρότερη κατάσταση το επόμενο διάστημα. Τέλος, υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε πριν λίγους μήνες 24 κλίνες ΜΕΘ. «Κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε το σύστημα Υγείας και ως Περιφέρεια» κατέληξε.

Πηγή